Deze site is ontstaan uit pure belangstelling voor het noodgeld en met name voor het noodgeld uit Duitsland. De site is gebouwd door Webevolutie uit Leusden en wordt gesponserd door Flex-Trans vertaalbureau uit Leusden.
In maart 2004 kwam ik, Marianne Reijersen, toevallig in aanraking met het Duitse noodgeld uit de Deutsche Serienscheine 1918-1922. De afbeeldingen spraken mij erg aan en op deze site kunt u er zelf kennis van nemen.

In Nederland is er weinig bekend over het noodgeld uit Duitsland. Dat is jammer want de ontwerpen van het noodgeld zijn bijzonder fraai en het noodgeld is in Duitsland te verwerven omdat daar veel verzamelaars zijn.
Inmiddels zijn er diverse Duitse boeken over noodgeld door ons aangekocht en zullen wij in de loop van de tijd vertalingen op deze website publiceren.

U kunt via onze website aangeven of u belangstelling hebt voor het Duitse noodgeld en u kunt het eventueel op bestelling aanvragen. Wij maken graag een prijsopgave voor u, al hangt deze af van vraag- en aanbod op de Duitse markt. De cataloguswaarde van de biljetten staat omschreven in de Duitse catalogus van Hans L. Grabowski en Mafred Mehl.. De prijs die u er eventueel voor zal betalen, zal zelden hoger zijn dan de catalogusprijs.Het is niet de bedoeling dat het een commerciŽle site wordt, want het geven van informatie staat voorop. Het wordt erg op prijs gesteld als u informatie naar ons toezendt om de website te completeren. Voor reactie te geven klik hier